MAJSTRI ŠÉFKUCHÁRI

Manuele Presenti, Master Chef

Manuele Presenti, „majster zmrzlinár“ s medzinárodnými skúsenosťami; majiteľ vychýrenej Chiccheria Gelateria; odborník v oblasti potravinárstva; profesor na M.A.R.C.O, spolutvorca softvéru Italian Gelato 2.5; majster s viac než dvadsaťročnými skúsenosťami v produkcii a obchode so zmrzlinou a sladkým pečivom.

Po skončení štúdií pracoval v rodinnej cukrárni, ktorú založili jeho rodičia v roku 1976. Tu rozvíjal svoje zručnosti, skúšal novinky a inovoval.V roku 2007 ho jeho inštinkt riadený potrebou oživiť pravé hodnoty tradičnej, remeselnej výroby zmrzliny, priviedol k myšlienke založiť „IceCream Natural Academy“. Filozofiu tejto, dnes už renomovanej, inštitúcie je vyučiť budúcich profesionálov vo výrobe zmrzliny na absolútne prírodnej báze, bez prídavku emulgátorov, farbív, synetických aróm, výhradne za použitia vysoko kvalitných čerstvých surovín.

Dobrá zmrzlina je taká, ktorá mi v prvom rade dopraje chuťový zážitok. Následne mi vyvolá na tvári úsmev. To je tá správna rovnováha. Dosiahnuť túto rovnováhu je neustálym procesom výskumu a experimentovania, procesom získavania nových skúseností, ktoré ma obohatia ako tvorcu, ale aj ako človeka. Každá príchuť rozpráva svoj vlastný príbeh. Príbeh krajiny, z ktorej je, príbeh jej jednotlivých prísad, námetov, emócií…,“ hovorí majster Manuele Presenti.

Viac na: http://www.manuelepresenti.it

Michele Falcioni, Master Chef

Michele Falcione je svetovou špičkou v oblasti dezertov, zákuskov, tort či sladkého pečiva.

Skúsenosti nabral počas desiatok rokov strávených v renomovaných cukrárňach a pekárňach. Stal sa expertom na výrobné postupy, kombinácie príchutí, no rozsiahle vedomosti má aj z oblasti manažmentu týchto typov prevádzok. Ako konzultant pre oblasť dezertov pôsobil aj na “Pasticceria e Banqueting Guerrino” (Italian Pastry Academy). Počas svojej aktívnej kariéry neustále získava jedno ocenenie za druhým. Okrem toho, že prevádzkuje svoju vlastnú cukráreň, učí aj v špecializovaných kurzoch určených profesionálom.

Mnohým pomohol v naplnení ich sna – mať vlastnú cukráreň s produkciou vynikajúcich dezertov a pečiva. Rovnako tak vyškolil aj náš tím cremerie „i Nonni“. Ochutnajte u nás toto talianske umenie.

Viac na: http://www.pastrychef.it